Δευτέρα, Απριλίου 16, 2018

Ρόδος: Ξεκινά το 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου

Ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν την Τρίτη 17 Απριλίου οι εργασίες του 13ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο με στόχο την υλοποίηση σειράς έργων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάταξης της χώρας. Όπως έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν η χώρα μας βγει από τα μνημόνια δεν θα πρέπει να γυρίσει σε όλα όσα την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Θα πρέπει να έχει βρει το βηματισμό της και να έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Στη βάση αυτής της στρατηγικής ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες ξεδίπλωσε τον σχεδιασμό των Περιφερειακών Συνεδρίων.

Η ανάπτυξη μέσω των Περιφερειακών Συνεδρίων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό, όπως δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης, έχει δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο όπου «ανεβαίνουν» όλες οι πολιτικές που εξαγγέλλονται από το βήμα των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων.

Οι πολιτικές, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βερναρδάκης, αφορούν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Στα έργα προς υλοποίηση, στις υποδομές, περιλαμβάνονται ακόμη και έργα που θα πάρει χρόνια να γίνουν, για παράδειγμα ο βόρειος οδικός άξονας στην Κρήτη. Στην πλατφόρμα, δίπλα από τον τίτλο του κάθε έργου μπορεί να δει κανείς την πρόοδό του (σε ποσοστό %), ποια είναι η τελευταία ημερομηνία που ενημερώθηκε, πότε έγιναν οι προηγούμενες ενημερώσεις.

Και οι 509 πολιτικές -και όσες ακόμη προστεθούν από τα επόμενα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια- βρίσκονται στο καθημερινό «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, το γραφείο του οποίου είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με ένα σύνδεσμο που έχει οριστεί από κάθε υπουργείο, που εκτελεί και εποπτεύει το αντίστοιχο έργο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

13:00 – 13:20 | Χαιρετισμοί – Έναρξη


13:30 – 16:30 | Ψηφιακές Υπηρεσίες, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση


13:30 – 16:30 | Πολιτισμικά Αγαθά και Αθλητικές Υποδομές


17:30 – 20:30 | Ενεργειακή Πολιτική και Περιβαλλοντική Προστασία


17:30 – 20:30 | Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία


ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

10:30 – 13:30 | Τουρισμός: Εργασιακές Σχέσεις, Χωροταξία και Πολιτικές Αειφορίας


10:30 – 13:30 | Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία


14:00 – 17:30 | Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση


14:00 – 17:30 | Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο


Κεντρική εκδήλωση – Συμπεράσματα Συνεδρίου – Ομιλία Πρωθυπουργού





Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr - Apr 16, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More