Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2018

Μεγάλη αύξηση των τουριστών από Ολλανδία προβλέπεται το 2018

Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της έκθεσης Vakantiebeurs 2018 ήταν η Κεφαλονιά -


Στην τουριστική έκθεση Ουτρέχτης, με όνομα Vakantiebeurs 2018, συμμετείχε και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με δικό του περίπτερο και συνεκθέτες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς, όπως οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ο δήμος Κω και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής.

Σε αυτήν υπήρξαν ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για την αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία στην Ελλάδα, κατά 30%, ενώ η έκθεση έκλεισε χθες τις εργασίες της και με ένα βραβείο για την ελληνική κουζίνα.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ολλανδών τουριστών.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Τσέγα και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την διεθνή προβολή της χώρας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 μέρες το χρόνο, όπως και των στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, που οργανώνει και υλοποιεί ο ΕΟΤ διεθνώς».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, πάνω από 30%.

Σημαντικός θετικός παράγοντας, η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον αεροπορικών δρομολογίων -στους ήδη 17 - απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Σημειώνεται, ότι το 2017 οι αφίξεις από Ολλανδία κινήθηκαν με ρυθμό αύξησης άνω του 18%, με τους Ολλανδούς τουρίστες να προσεγγίζουν -μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο- τους 800.000.

Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018 ήταν η Κεφαλονιά. Επίσης, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμμάτισε σειρά παρουσιάσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κω, τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη και στην Εύβοια, τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκινούμενο, τον περιπατητικό τουρισμό στην Κέρκυρα, ιστιοπλοϊκές διαδρομές στο Αιγαίο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από Κρήτη και cooking show, με σεφ από την Λέσβο, προετοιμάζοντας συνταγές με ούζο Μυτιλήνης.

Η έκθεση έκλεισε με βράβευση της Ελλάδας ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα.


newsbeast.gr - Jan 15, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More