Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Πρωτόγνωρη κίνηση από την Ryanair για να γλιτώσει το χάος των απεργιών


Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορά στα 32 χρόνια της ιστορίας της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πρώτης απεργίας των πιλότων της που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα. 

Η άρνηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάικλ Ο' Λίρι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα βρισκόταν στην καρδιά του μοντέλου του πολύ χαμηλού κόστους που ο ίδιος ανέπτυξε για να μετατρέψει τη μικρή ιρλανδική περιφερειακή αεροπορική εταιρία στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα βάσει του αριθμού των επιβατών.

«Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair, αλλά έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο παρελθόν», ανέφερε ο Ο' Λίρι σε ανακοίνωση. «Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι αυτές οι δομές μπορούν και θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του νέου έτους».

Η κίνηση έρχεται αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο έως τα Χριστούγεννα. Η ιρλανδική εταιρία ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου να τα αναγνωρίσει, αρκεί τα συνδικάτα αυτά να συστήσουν μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο πιλότους της Ryanair, «καθώς η Ryanair δεν θα μπλεχτεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές εταιρίες στην Ιρλανδία ή αλλού».

Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία αναμένονταν να προχωρήσουν πρώτοι σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, με τους πιλότους στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ακολουθούν με 24ωρη απεργία στις 20 Δεκεμβρίου.


Πηγή: www.lifo.gr - Dec 15, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More