Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2017

Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη


Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Πόρτο Ράφτη  -  

Έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ζωή Λάσκαρη, σε ηλικία 73 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της, στο Πόρτο Ράφτη, ο σύζυγός της.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη. Ηταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ήταν μία από τις διασημότερες σταρ του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία.

Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία. Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα.

Έμεινε 14 χρόνια στη Φίνος Φιλμ, και μόνο δύο από τις ταινίες της δεν ήταν σκηνοθετημένες από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έπαιξε σε μια σειρά από κοινωνικά δράματα, επιτυχημένες κωμωδίες και μιούζικαλ, πάντα ως πρωταγωνίστρια. Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της.


Μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του 60', πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες όπως «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Κορίτσια για φίλημα», «Στεφανία».

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο έχοντας εκτός των άλλων συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Από τότε, έπαιξε σε πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Το 1997 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο ως Ελένη στις «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.


Πηγή: www.lifo.gr- Aug 18, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More