Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Κόβεται η "Συννεφούλα" από τα Θρησκευτικά - Video

Μετά τη συμφωνία του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας για το νέο πρόγραμμα σπουδών, το μάθημα των Θρησκευτικών μπαίνει πλέον σε νέα εποχή.

Μολονότι η Εκκλησία αποδέχθηκε την εισαγωγή συνοδευτικού μουσικού και οπτικού υλικού σε συγκεκριμένες ενότητες, έθεσε βέτο σε τρία τραγούδια και μια γελοιογραφία.

Η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Άσιμου και η “Umbrella” της Ριάνα, είναι τα κομμάτια που, σύμφωνα με την εισήγηση του Μητροπολίτη Εφραίμ, καταργήθηκαν από το πρόγραμμα των Θρησκευτικών.

Αντιθέτως, "πέρασαν" τραγούδια όπως το «Η Ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου, το οποίο προτείνεται σε εργασία της Γ’ Γυμνασίου με θέμα «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας». Αντίστοιχα στην Α’ Λυκείου στη θεματική ενότητα «Αναζήτηση του Θεού» προτείνεται το τραγούδι «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη αλλά και μια φωτογραφία του παλιού βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Τζιοβάνι να πανηγυρίζει γκολ γονατιστός και δείχνοντας προς τον ουρανό! 

Εκτός από τους στίχους τραγουδιών, η Εκκλησία ζήτησε να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών μία γελοιογραφία, αλλά και να αλλάξουν οι πληροφορίες που δίνονται στα παιδιά για τη γιόγκα. 

Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους. Επίσης, η Εκκλησία ζήτησε να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

nooz.gr - Jun 28, 2017 
___________________

rodorama.blogspot.gr - Jun 28, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More