Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

Η Ευρώπη υποδέχεται την μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια

Tην μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια θα καλωσορίσει στις 6 Μαΐου η Ευρώπη στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες για την Ημέρα της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αστυπάλαιας, αντιπροσωπεία του θα παρίσταται στις εκδηλώσεις αυτές που θα πραγματοποιηθούν στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με τον μύθο, η Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήσαν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά τους προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου. Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντας την στην Κρήτη. Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγους.

Από τότε, η Αστυπάλαια λούζεται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, με λευκά σπιτάκια στη ράχη της και ένα βενετσιάνικο κάστρο για στέμμα. Στις 6 Μαΐου 2017 (ώρες 10:00 - 18:00), οι αδελφές θα ανταμώσουν και θα υποδεχθούν τους Ευρωπαίους πολίτες στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο αίθριο του JUSTUS LIPSIUS.

Η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Καμπούρη Μαρία και η Χρυσοχού Βιργινία, μέλος της Τουριστικής επιτροπής του δήμου, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Πηγή: ethnos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More