Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τη στάση που τήρησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα, σχολίασε με αιχμηρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Κάθε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, είναι αποκαλυπτική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της σύγχυσης που διακατέχει τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, στην οποία ο Π. Μοσκοβισί και ο Γ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αμφισβητήσουν τα δεδομένα που παρουσίασαν για την ελληνική οικονομία!

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, μη έχοντας κάτι να πει επί του θέματος, αρκέστηκε σε αναφορές για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο. Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, αμφισβήτησε τα δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάνοντας λόγο για “μαγική εικόνα”. Επιπλέον δεν δίστασε να ισχυριστεί πως “το σύστημα Υγείας καταρρέει” και την ίδια στιγμή να ζητά αλλαγή πολιτικής που θα εφαρμοστεί από άλλη κυβέρνηση και θα βασίζεται στις “μειώσεις δαπανών”!

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, αμφισβήτησε και αυτή με τη σειρά της τα δεδομένα αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.

Είναι προφανής η νοσταλγία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα τους».


enikos.gr - Apr27, 2017

Απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στην Ευρωβουλή για τη Βενεζουέλα


Ψήφο αποχής επέλεξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.

Εκ παραδρομής έτσι, φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν.

Όπως εξηγούσε μάλιστα κατά πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ., η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρηματολογία που εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση της αποχής.

Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Τη στάση της αποχής επέλεξε σημειωτέον και η ευρω-ομάδα των Πρασίνων.

Στο ψήφισμα οι ευρωβουλευτές,  «καταδικάζουν σθεναρά τη βάναυση καταστολή που ασκήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, καθώς και από άτακτες ένοπλες ομάδες, κατά ειρηνικών διαδηλωτών».
Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 30 άνθρωποι και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπευθύνους, αλλά και να διασφαλίσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε με 450 ψήφους (35 κατά και 100 αποχές), υποστήριξαν οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


enikos.gr - Apr 27, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More