Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Δήμαρχος Ρόδου σε Βαρβιτσιώτη: «Δεν ήξερες, δε ρώταγες»

«Δεν ήξερες, Δεν ρώταγες;». Αυτή την έκφραση αυτή, χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με αφορμή Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, ο βουλευτής της Ν.Δ και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Όταν καταθέτουν ερωτήσεις», είπε ο δήμαρχος Ρόδου μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», αναφερόμενος στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Παλαίο Σφαγείο Ρόδου.

Σημειώνεται ότι ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ, σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αφού κάνει λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης και σύναψης συμβάσεων για την κατασκευή και τον εφοδιασμό των χώρων φιλοξενίας, ρωτά:

– Πόσο κόστισε η κατασκευή του Κέντρου Φιλοξενίας που λειτουργεί στο Παλαιό Σφαγείο

– Το ελληνικό δημόσιο προέβη σε αγορά ή εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης; Σε περίπτωση που προέβη σε εκμίσθωση, με ποια διαδικασία επελέγη η συγκεκριμένη έκταση, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και για πόση διάρκεια υπεγράφη η εκμίσθωση

– Ποιος ήταν ο ανάδοχος που ανέλαβε την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και με ποια σύμβαση

– Πόσες προμήθειες έχουν εκτελεστεί κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και πόσες κατόπιν απευθείας αναθέσεως

– Ποια είναι η σύμβαση που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο για τη σίτιση των φιλοξενούμενων

– Έχει οριστεί διοικητής στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας και αν ναι με τι κριτήρια

– Πόσο προσωπικό απασχολείται στο εν λόγω κέντρο και με ποια εργασιακή σχέση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος απαντώντας έμμεσα στο βουλευτή, σημείωσε: «Ο χώρος που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, στις εγκαταστάσεις των Παλαιών Σφαγείων, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου και οι εργασίες συντήρησής του έγιναν από συνεργεία μας» ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το Κέντρο λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές, ενώ η σίτιση γίνεται από δωρεές επιχειρηματιών και πολιτών.

Ακόμη και τη βενζίνη, από τη τσέπη τους τη βάζουν οι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, που με την ευκαιρία απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση της δομής με τρόφιμα, γιατί τελειώνουν».


(Με πληροφορίες από το  aftodioikisi.gr) - Feb 22, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More