Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στην Άγκυρα με 3-0



Μια σειρά από ρεκόρ δημιούργησε απόψε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην Άγκυρα επί της Οσμάνλισπορ με 3-0, που του έδωσε την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας νίκησε για πρώτη φορά στην Τουρκία, προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2012, ενώ επίσης για πρώτη φορά πέρασε τον γύρο προερχόμενος από ισοπαλία στον πρώτο αγώνα στην έδρα του.

Σε αντίθεση με τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός πήγε στην Τουρκία με αποφασιστικότητα και καλό διάβασμα για να πάρει την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να δείξουν στους Τούρκους και το φανατικό κοινό τους, που είχε γεμίσει το γήπεδο, πως είναι ανώτερη ομάδα.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Φορτούνης γύρισε από αριστερά την μπάλα και ο Ντα Κόστα αμαρκάριστος σούταρε με τη μια, αλλά ψηλά άουτ. Ακολούθησε ένα καλό διάστημα των Τούρκων, που εκμεταλλεύτηκαν την καθίζηση της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και άρχισαν να ελέγχουν το ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 12΄, με τον Γουεμπό να αστοχεί από καλή θέση και το ημίχρονο έκλεισε με άλλες δύο καλές ευκαιρίες: στο 41΄ ο Εντιαγέ σούταρε, ο Μποτία έκανε προβολή και ο Γουεμπό σούταρε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσουρουκτσού έδιωξε στη γραμμή το γύρισμα του Φιγκέιρας.

Τα πάντα άλλαξαν όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, Στο 47ο λεπτό από κόρνερ του Σεμπά ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και ο Ανσαριφάρντ ξεπετάχτηκε και ξετίναξε από κοντά τα δίχτυα του Κατσεμάρσκας.

Στο 52΄ ο Λιθουανός τερματοφύλακας απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του Ελινουνούσι και στο 54΄ ο Λεάλι έκανε το ίδιο στην προσπάθεια του Ρεγκατέν. Στο 63΄ ο Εντιαγέ έφυγε μόνος μπροστά, για να τον μιμηθεί ο Σεμπά στο 67΄.

Τελικά η αστοχία του Ν΄Ντιαγιέ κόστισε ακριβά στην ομάδα του, καθώς στο 70ό λεπτό ο Ανδρούτσος δημιούργησε μια φάση για highlights: ο νεαρός, που είχε μπει ως αλλαγή στο 65΄, «άδειασε» με σπάσιμο μέσης και ντρίπλα τον Προχάτσκα και γύρισε από αριστερά στον Ελιουνούσι, που έσπρωξε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87΄ το πρόσωπο του αγώνα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Κατσεμάρσκας μετά την προσπάθεια του Σεμπά και με κεφαλιά σε άδεια εστία έγραψε το 0-3 δίνοντας θριαμβευτική χροιά στην πρόκριση και την 31η ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, που από σήμερα είναι η ελληνική ομάδα με τα περισσότερα «διπλά» εκτός συνόρων.


Πηγή: naftemporiki.gr - Feb 23, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More