Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Κάλυμνος: Πραγματοποιήθηκε λιτανεία για να βρέξει και ιδού το αποτέλεσμα...(Photos)

Λιτανεία από την Μητρόπολη - 

Προχθές  Κυριακή 27/11/2016  τελέστηκε, η λιτανεία για να σταματήσει η συνεχιζόμενη  ανομβρία.

Στις 11 π.μ. ο Μητροπολίτης Καλύμνου ,Λέρου και Αστυπαλαίας Παίσιος, κλήρος και λαός, μέσα στον ιερό ναό του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, έψαλλαν τροπάρια και διάβασαν ευχές.

Στη συνέχεια όλοι , μαζί με τη λάρνακα του οσίου Σάββα, εν πομπή, κατευθύνθηκαν στον άγιο Πέτρο όπου κάτω από τον τσιμεντένιο Σταυρό τελέστηκε δέηση ώστε η χρονιά αυτή να είναι καλοχρονιά σε βροχές και καρποφορία της γης.

Τέλος η πομπή επέστρεψε στον άγιο Σάββα ψάλλοντας τροπάρια και ύμνους σχετικούς κια ευχές, ο χειμώνας που έρχεται, να έχει  πολλές βροχές, ώστε να καρποφορήσει η γη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι, την Κυριακήν 27 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων και όπου περί την 11η πρωινή θα γίνει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Αγίου Σάββα προς το ναΰδριο του Αγίου Πέτρου και κάτω από το Σταυρό θα γίνει δέηση, όπως Κύριος ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, δωρίσει στη γη όμβρους ειρηνικούς. Η συμμετοχή του λαού θα εισακουστεί από τον Ύψιστο».

«Μία από τα ίδια» στον εμπορικό δρόμο Καλύμνου από τη σημερινή βροχή



Παρ’ ότι ο σημερινή βροχή ήταν η πρώτη μετά από την ανομβρία, η ένταση και η διάρκεια της όχι μεγάλη, ο εμπορικός δρόμος της Καλύμνου μετατράπηκε και πάλι σε ποταμό.

Η εικόνα ήταν «μία από τα ίδια» , η γνώριμη των τελευταίων ετών που με μια βροχή έστω και μικρής έντασης και διάρκειας ο εμπορικός δρόμος γίνεται απροσπέλαστος ,οι δε κατασηματάρχες ζουν με τον φόβο μήπως τα καταστήματα του πλημμυρίσουν.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή βροχή.

Με πληροφορίες και φωτος από το kalymnos-news.gr - Nov 29, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More