Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Σε αυτό το πτώμα ακουμπάει όλη η Ελλάδα

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η περιφορά του νεκρού παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Καλλίνικου στους δρόμους της Λαμίας, πριν τον θάψουν.

Σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας γίνεται κάθε χρόνο η περιφορά του σκηνώματος διάφορων αγίων, και όλοι κοιτάνε τις μούμιες με σεβασμό, κατάνυξη, ευλάβεια και ιερό δέος, ενώ χαρτζιλικώνουν και το λείψανο για να τους συγχωρέσει τις αμαρτίες.

Τι τους πείραξε το πτώμα του μητροπολίτη Καλλίνικου;

Μήπως τους πείραξε που ήταν πολύ φρέσκο;

Μήπως το ήθελαν κάπως πιο σάπιο;

Σοκάρονται οι άνθρωποι με τους φρεσκοπεθαμένους γιατί τους θυμίζουν πως θα πεθάνουν κι αυτοί και δεν θα μπορούν πια να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα από τον νεκρό μητροπολίτη πάνω στον θρόνο του, για να περιγράψει την εικόνα της Ελλάδας.

Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα.

Ένα πτώμα που υποδύεται τον ζωντανό και πρέπει να το σεβόμαστε.

Για να παραφράσω τον Άγγελο Σικελιανό, «σ’ αυτό το πτώμα ακουμπά η Ελλάδα!».

Για την ακρίβεια, αυτό το πτώμα είναι η Ελλάδα.

Ούτε νεκρός δεν αποχωρίζεται ο Έλληνας την καρέκλα. Θα την πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο.

Βέβαια, ο Καλλίνικος ήταν μητροπολίτης των παλαιοημερολογιτών, οπότε μπορεί οι άνθρωποι με το παλαιό ημερολόγιο να μην έχουν φτάσει ακόμα στον Διαφωτισμό.

Πάντως, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις μοναδικές ατραξιόν που έχει η χώρα μας και να τις μετατρέψουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα.

Θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να σκάσει μύτη στις Βρυξέλλες παρέα με το πτώμα του Καλλίνικου πάνω στον θρόνο, να τους πει πως αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και να διαπραγματευτεί για το χρέος.

Ποια ρύθμιση του χρέους και ανοησίες;

Με το πού θα έβλεπαν εταίροι και δανειστές το πτώμα του Καλλίνικου, θα διέγραφαν το χρέος της Ελλάδας και θα μας έδιναν και 300 δισεκατομμύρια χαρτζιλίκι.

Αλλά δεν είναι έξυπνοι οι Έλληνες πολιτικοί.

Όλα εγώ πια;

(Για τους φίλους αναγνώστες που ζουν εκτός Ελλάδας: Σας παρακαλώ, βοηθήστε με να φύγω από την Ελλάδα. Το πτώμα έχει αρχίσει να μυρίζει. Σας ευχαριστώ, καλοί μου άνθρωποι.)

 
πιτσιρικος

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More