Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Τί περιμένουν από τις εκσκαφές για τον μικρό Μπεν

Τη Δευτέρα ξεκινούν στην Κω οι  εκσκαφές στο μικρό αγρόκτημα, απ' όπου εξαφανίστηκε  ο μικρός Μπεν Νίνταμ, πριν από 25 χρόνια.

Τις έρευνες θα διεξάγει η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, η οποία θα ψάξει για οστά, καθώς σύμφωνα με μια μαρτυρία, ο Μπεν έπεσε θύμα τραγικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών και η σορός του θάφτηκε πρόχειρα κοντά στο σπίτι όπου διέμενε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», η εκσκαφή θα γίνει σε δύο διαφορετικά σημεία, στα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανότερο να έχει θαφτεί το παιδί.

Η εκσκαφή στο πρώτο σημείο, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ημέρες. Αν  δεν έχει αποτέλεσμα η επιχείρηση θα συνεχιστεί στο δεύτερο «ύποπτο» σημείο. Περιμετρικά του χώρου των εκσκαφών θα τοποθετηθεί ταινία που θα απαγορεύει την προσέγγιση σε οποιονδήποτε, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα «προσεκτική και αργή».

Αν βρεθούν ενδιαφέροντα ευρήματα, θα σταλούν σε εργαστήριο για ανάλυση. Πάντως, οι Βρετανοί αστυνομικοί τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν οστά ζώων στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη.

Με το ενδεχόμενο να είναι νεκρό το παιδί, οι βρετανοί αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι ο μικρός Μπεν ο οποίος τότε ήταν 21 μηνών μπορεί να έπεσε θύμα δυστυχήματος και συγκεκριμένα μπορεί να συνεθλίβη από εκσκαφέα.

Ο χειριστής του Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο, στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του.

«Δεν ψάχνουν πλέον για έναν ζωντανό» δήλωσε στη Daily Mirror η Κέρι Νίνταμ, η οποία ζει σε ένα μόνιμο εφιάλτη για ένα τέταρτο του αιώνα. Η αστυνομία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αφενός ο Μπάρκας να γνώριζε ότι σκότωσε το παιδί και αφετέρου να υπήρξε μια συνωμοσία ανάμεσά στους φίλους του για να τον προστατεύσουν.


nooz - Sep 25, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More