Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

Έπεσε "Apache" στη Χαλκιδική – Σώθηκαν οι δύο πιλότοι- Τι λέει το ΓΕΣ

Συναγερμό στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε η πτώση του ελικοπτέρου, τύπου Apache που συμμετείχε στην στρατιωτική άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016».

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται».


Πηγή: militaire.gr

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Έπεσε "Apache" στη Χαλκιδική – Σώθηκαν οι δύο πιλότοι - Σε βάθος 10 μέτρων το ελικόπτερο


Ελικόπτερο τύπου «Apache» κατέπεσε στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου περισυνελέγησαν ζωντανοί. Το απάτσι συμμετείχε στην άσκηση "ΣΑΡΙΣΑ 2016".

Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι μηχανική βλάβη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε προσθαλάσσωση στην περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης, περίπου στις 9 το πρωί και αμέσως ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση για να διασωθούν οι χειριστές οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το ελικόπτερο, βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων, ενώ σε επικοινωνία του enikos.gr με το λιμενικό επισημάνθηκε ότι δεν χρειάστηκε να επέμβει με πλωτά σκάφη.

Πηγή:  enikos.gr - Sep 20, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More