Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXISNET - Πώς θα τα βρείτε

Από σήμερα Δευτέρα, οι περίπου 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis να ενημερωθούν σχετικά με το αν θα συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα πληρώσουν τα ίδια, λιγότερα ή περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η ανάρτηση ξεκίνησε από τ τα μεσάνυχτα της Κυριακής. O ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις.
Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Το εκκαθαριστικό μπορεί να το βρει ο φορολογούμενος μέσα από το «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου» αφού επιλεγεί ως έτος αναφοράς το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι τα εκκαθαριστικά κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι.

2. Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.

3. Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.

Οι δύο εναλλακτικές 

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο φόρο ακινήτων εφάπαξ στις 30 Σεπτεμβρίου είτε σε πέντε δόσεις.

 tvxs -Aug 29, 2016
_______________

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ



Αναρτήθηκαν στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αφορούν περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Η πρόσβαση στο σύστημα και η ενημέρωση για την οφειλή, γίνεται με τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα Taxis.


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις.

Το εκκαθαριστικό βρίσκεται μέσα στο “ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου”, έχοντας επιλέξει τα στοιχεία για το 2016. Για την εκτύπωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή E9 και να επιλέξουν το έτος 2016. 

 Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2016 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης “Εκτυπώσεις”.

- Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2016 (σε αρχείο .pdf) 

- Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2016 (σε αρχείο .pdf) 

- Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf) 

- Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 

 Σημειώνεται ότι : 

 1. Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι. 

 2. Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών. 

 3. Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. 

Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. 

Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.

Πηγή: Ναυτεμπορική, Alfavita.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More