Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Συγκλονιστικό βίντεο - Drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής στην Ιταλία




Εικόνες καταστροφής αποτυπώνει ένα drone μετά το φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ που χτύπησε χθες την Ιταλία, αφήνοντας πίσω του 247 νεκρούς, 400 τραυματίες και πολλούς άστεγους.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο.

Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως.  Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότσι, βόρεια του Ριέτι, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο Πιρότσι δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά» και οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.
 
newsbeast - topontiki.gr - Aug 25, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More