Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2016

Ιταλία: Φονικός σεισμός 6 ρίχτερ βόρεια της Ρώμης

Upd: 09:37 πμ -2 Videos - Φονικός σεισμός 6,2 ρίχτερ χτύπησε την Ιταλία στις 3:36 τα ξημερώματα. Για 38 νεκρούς μέχρι στιγμής κάνουν λόγο οι πληροφορίες. Έχουν καταρρεύσει κτίρια στα χωριά Αματρίτσε και Ακουμόλι ενώ υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι. Τα δυο χωριά έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Υπάρχουν 150 αγνοούμενοι.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια». 

«Έχει σημειωθεί κατολίσθηση και γέφυρα έχει πιθανόν καταρρεύσει. Οι δρόμοι μέσα και έξω από το χωριό έχουν κοπεί» είπε και συμπλήρωσε ότι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι στο χωριό έχει καταρρεύσει ξενοδοχείο κι έχουν εγκλωβιστεί τουρίστες κάτω από τα συντρίμμια.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ακουμόλι δήλωσε ότι μία τετραμελής οικογένεια είναι παγιδευμένη στα συντρίμια του σπιτιού της και ότι δεν δίνει σημεία ζωής.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ’ Άκουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Ο ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Σύμφωνα με την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 4 χλμ.


Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα. Δεκάδες είναι και οι μετασεισμοί που σημειώνονται με τον ισχυρότερο να έχει μετρηθεί στους 5,4 βαθμούς.

Με πληροφορίες από το tvxs - Aug 24, 2016
_____________________

Video από το real.gr   
Upd: 09:37 πμ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More