Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

Οι 14 πιο υπερχρεωμένοι Δήμοι. Τέταρτος ο Δ.Ροδίων...


«Πνιγμένοι» στα χρέη είναι οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δημοσίευσε τα στοιχεία των 14 Δήμων, που έχουν τα μεγαλύτερα «φέσια» προς τους ιδιώτες, τους Δήμους που έχουν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους και δεν έχουν καμία οφειλή προς τρίτους, αλλά και τους Δήμους που μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποστείλει τα οικονομικά τους στοιχεία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ προς τους ιδιώτες αγγίζουν τα 971 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη μερίδα του λέοντος τα 882,6 εκατομμύρια ευρώ να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατομμύρια ευρώ στις περιφέρειες.

Οι Δήμοι που χρωστούν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ:
Ποιοι δήμοι χρωστάνε πάνε από 10 εκατ. ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ 52.152.660 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 29.026.396 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 21.894.619
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 21.467.420 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 19.142.295 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ 15.760.250 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 15.064.300 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ 14.289.425 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 12.199.823 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 11.686.263 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11.640.851 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 11.124.965 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 10.842.954
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 10.038.939 ευρώ
Δύο περιφέρειες με χρέη άνω των 10.000.000 ευρώ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 19.719.125,00 ευρώ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 17.006.074 ευρώ

Δεν χρωστούν ούτε… cent 
Οι Δήμοι που δεν έχουν καμία οφειλή προς τρίτους είναι οι εξής: Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αγράφων, Αλοννήσου, Ανάφης, Αργιθέας, Αστυπάλαιας, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ελαφονήσου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Ιθάκης, Κιμώλου, Κυθήρων, Λαγκαδά, Λειψών, Μακρακώμης, Μεγανησίου, Νέας Προποντίδας, Οροπεδίου Λασιθίου, Σαμοθράκης, Σερίφου, Σικίνου, Σπάρτης, Σύμης, Τήλου, Φιλιατών και Φολεγάνδρου.

Οι Δήμοι που δεν έχουν αποστείλει ακόμη στοιχεία
Ούτε το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει ακόμη πόσα και αν χρωστούν οι παρακάτω Δήμοι, καθώς δεν έχουν στείλει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία. Πρόκειται για τους Δήμους Δέλτα, Ερυμάνθου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ζαχάρως, Θηβαίων, Ιητών, Ικαρίας, Καλαμπάκας, Καρύστου, Κόνιτσας, Κορινθίων, Λευκάδας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Μονεμβασίας, Πολυγύρου, Πύλης, Πύλου – Νέστορος, Σκύδρας, Σοφάδων, Ύδρας, Φαρκαδόνας, Φούρνων – Κορσέων και Χάλκης.

Από sofokleousin.gr

rodorama.blogspot.gr

Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ζητά η τρόικα...


Την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, ως μέσο για να πέσουν οι αμυντικές δαπάνες, προτείνει μεταξύ άλλων η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει, η κατάργηση της θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών, μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας... 

Από skai και nonews-NEWS
___________________________

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ...καταργεί τη θητεία στον ελληνικό στρατό - YEΘΑ: Καμία αλλαγή στο καθεστώς της θητείας

- Η πρόταση αυτή αναφέρεται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά το Eurogroup
- Mε βάση αυτή την πρόταση μειώνεται αισθητά έως εκμηδενίζεται η αμυντική θωράκιση της χώρας
- Μέχρι το 2016 προβλέπει μειώσεις σε λειτουργικές δαπάνες από 41% έως 62%
- Την αποκάλυψη για την πρόταση της Κομισιόν έκανε το Onalert.gr

Εκτός τόπου και χρόνου η Κομισιόν και η απόδειξη προκύπτει αβίαστα από τις προτάσεις της για τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Μεταξύ άλλων οι Ευρωπαιοι προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών!!! Δεν λένε όμως κουβέντα για το πως η Ελλάδα θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”.


Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε “΄λειτουργικές δαπάνες” και προσθέτει ότι:


“…περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας”!


Αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σχόλιο τους αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς της θητείας, κλείνοντας έτσι το θέμα αυτό μία και καλή.


Το απίστευτο της πρότασης που δείχνει ότι οι Eυρωπαίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πως θα καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της η Ελλάδα!!! Θα προσλάβει ΕΠΟΠ; Εδώ υπήρχε πρόβλημα για προσλήψεις ακόμη και 5000 ΕΠΟΠ. Θα επιτραπεί από τους τροϊκανούς οι πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων; Φυσικά όχι.


Όσο κι αν κάποιος δεν θέλει να καχύποπτος, είναι βέβαιο ότι η τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται καν για την αμυντική θωράκιση της χώρας


Από newsit.gr, protothema.gr,και in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

 

Καναλάρχης σήκωσε αερόστατο εξοπλισμένο με κάμερες πάνω από τη βίλα του. Τρόμος στη χώρα της κινούμενης άμμου!

Το σκηνικό της κινούμενης άμμου που κυριαρχεί στη χώρα και η ανασφάλεια που αισθάνεται γνωστός καναλάρχης τον έχουν οδηγήσει σε μέτρα ασφαλείας που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. 

Ειδικά μετά το εκρηκτικό χτύπημα στο σπίτι της δικαστικού στο Χαλάνδρι, το οποίο ο καναλάρχης αποδίδει στην Σέχτα Επαναστατών, ο ίδιος αγόρασε και έθεσε σε λειτουργία αερόστατο, εξολισμένο με κάμερες, που πετάει πάνω από την βίλα του. 

Οι κάτοικοι της περιοχής όταν το είδαν για πρώτη φορά εντυπωσιάστηκαν, κάποιοι τρελαμένοι μίλησαν για UFO, άλλοι έλεγαν ότι τους ραντίζουν με τα γνωστά χημικά ενώ δεν πρόκειται παρά...
για ένα γερμανικής καταστευής αερόστατο. Πέρα από αυτό ο καναλάρχης έχει δώσει εντολή να διπλοτσεκάρονται τα delivery του φαγητού αλλά και οι προμήθειες των υλικών που αγοράζουν οι οικιακοί βοηθοί για την βίλα. Ο καναλάρχης που συνήθιζε να παρατηρεί με θαυμασμό τα τούβλα με τα μετρητά που είχε στο χρηματοκιβώτιό του τώρα τρέμει στην κυριολεξία και καταναλώνει απίστευτη ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών.

Η πλάκα είναι ότι και έτερος μηντιάρχης φίλος του ο οποίος διαμένει στα βόρεια παρακάλεσε τον καναλάρχη να στέλνει το αερόστατο και πάνω από την δική του βίλα. Μιλάμε για τρόμο. Και είμαστε μόνο στην αρχή... 
Από το kourdistoportocali

Καλή τύχη


Η Ολομέλεια της Βουλής –με ψήφους 167 κατά, έναντι 119 υπέρ- απέρριψε χθες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε άλλα πέρσι -και άλλα πρόπερσι-, η απόφαση ήταν απόλυτα αναμενόμενη και κανείς δεν πρέπει να παριστάνει σήμερα τον έκπληκτο και τον θιγμένο.

Δεν ήταν η Ολομέλεια της Βουλής που απέρριψε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ήταν οι Έλληνες πολίτες που την απέρριψαν, με την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι Έλληνες ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τα δυο κόμματα –Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στο Μνημόνιο.

Ήταν οι Έλληνες πολίτες που «αθώωσαν» τους κύριους υπεύθυνους για την χρεοκοπία της χώρας.

Τα περί εκβιασμού για έξοδο από το ευρώ τα ακούω βερεσέ. Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία είναι πιο σκληρά –και πιο σταθερά- νομίσματα από το ευρώ.

Τώρα δεν μου φταίνε οι πολιτικοί. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι μετανάστες. Τώρα μου φταίμε εμείς. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι πολιτικοί θα κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Αλλά εμείς δεν θέλουμε.

Δεν θέλουμε Δικαιοσύνη και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η απουσία Δικαιοσύνης.

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως με λιγότερα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε καταδικασμένοι.

Στο θέμα της απαίτησης απόδοσης Δικαιοσύνης θα έπρεπε να συμφωνήσουμε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν το κάναμε.

Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη και ο εκφασισμός της συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, χιλιάδες πολίτες είναι πια εξαθλιωμένοι, η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η πλειοψηφία των πολιτών κοιτάει την πάρτη της και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν βλέπει πού οδηγείται η χώρα.

Όλοι ξέρουμε και κάναμε τις επιλογές μας. Και οι επιλογές έχουν και συνέπειες.

Ο καθένας μόνος του λοιπόν. Αποδείχτηκε –για μια ακόμα φορά- πως η αλληλεγγύη είναι μόνο για τους αναρχικούς.

Καλή τύχη.

(Για τους φίλους που μου γράφουν «γράψε για αυτό» και «γράψε για εκείνο», να πω πως νομίζω ότι έχω γράψει για όλα αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον με το μυαλό και τις γνώσεις που διαθέτω – αυτά μπορούσα, αυτά έγραψα. Εδώ και καιρό, έχω την αίσθηση πως επαναλαμβάνομαι. Τι νόημα έχει να γράφω τα ίδια και τα ίδια; Αν δεν ζούσα από το γράψιμο, δεν θα έγραφα τίποτα. Τώρα πια δεν νιώθω οργή, νιώθω αηδία. Σιχαίνομαι. Από μικρός σιχαινόμουν. Τώρα πιο πολύ.)

pitsirikos
Από pitsirikos.net 

125 ξετσίπωτες καμαριέρες

Κοινοβουλευτική Ομάδα Ν.Δ.

Σημαντική και συμβολική μέρα η χθεσινή.
Η καμαριέρα ήρθε σε φιλικό διακανονισμό με τον Στρος Καν.
Oι 125 καμαριέρες της ΝΔ ήρθαν σε φιλικό διακανονισμό με τον Γιωργάκη και τον Παπακωνσταντίνου.
Είναι πλέον θέμα χρόνου η ΝΔ να έχει την εξελιξη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να εξαϋλωθεί.
Μαζί της και οι 125 ξετσίπωτες και ξεφτιλισμένες καμαριέρες.

Από  amantomatimou

«Προέλαση» του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα για μία γεώτρηση (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένταση προκάλεσε σήμερα, Παρασκευή, στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα ο τουρκικός στρατός, παρεμποδίζοντας άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες Τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό το χωριό.

Ύστερα από διάβημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ επιχείρησε, με δύναμη 60 ανδρών, να αφαιρέσει τους πασσάλους. Οι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης παρεμποδίστηκαν, όμως, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες ανέπτυξαν, σε θέση μάχης στη νεκρή ζώνη και σε βάθος πέραν των διακοσίων μέτρων, περίπου τριακόσιους Τούρκους στρατιώτες, πάνοπλους και με πλήρη εξάρτυση.

Η UNFICYP αύξησε τον αριθμό των ανδρών της, ενώ αξιωματούχοι της βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τις κατοχικές δυνάμεις.

Την κατάσταση παρακολουθούν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη.


Από protothema.gr

Τα ζόμπι και ο εμβρόντητος ελληνικός λαός

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο βουλευτής Τρικάλων Μιχαήλ Ταμήλος είναι μία αγνή παιδούλα μπροστά στους γίγαντες της πολιτικής που παρήλασαν χθες από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη...
σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τις ευθύνες όσων μας οδήγησαν στο Μνημόνιο

Ι. Από τις αναγνώσεις κειμένων των βουλευτών της συμπολίτευσης μπορούμε, νομίζω, να συναγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ως προς το πραγματικό νόημα του άρθρου 86 του Συντάγματος, αφού σημειώσω εν πρώτοις ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές προβλέπονται από το άρθρο 68, ενώ οι Προανακριτικές από το άρθρο 86 του Συντάγματος [ωραίος αναριθμητισμός], αλλά και ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου μίας Εξεταστικής Επιτροπής του άρθρου 68, μπορεί κάλλιστα να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή του άρθρου 86, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει η Ολομέλεια την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά υπουργού ή υφυπουργού. Να σημειώσω, επίσης, ότι ούτε ο βουλευτής Βασίλειος Οικονόμου, ο οποίος κατεψήφισε το Μνημόνιο Ι, ήθελε να μάθουμε γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο Ι. Αφού ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙΙ, δεν είχε λόγους να μάθει, αν δεν γνωρίζει, και να μάθουμε ποιοί και πώς μας έδεσαν χειροπόδαρα στο άρμα του ΔΝΤ.

Ο φωστήρ Δημήτριος Σταμάτης, Υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, μας είπε κατάμουτρα ότι η ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών ενός υπουργού εξαρτάται από τον συσχετισμό δυνάμεων εντός της Βουλής. Έτσι, αν η κυβέρνηση ήθελε να «κουκουλώσει» το θέμα, είπε, δεν είχε παρά να ψηφίσει υπέρ της Εξεταστικής, η οποία θα εξέδιδε πόρισμα σύμφωνο με τις απόψεις της πλειοψηφίας. 

Ηθικόν δίδαγμα 1: όσοι δεν έχετε την πλειοψηφία στη Βουλή μη ματαιοπονείτε υποβάλλοντας γελοίες προτάσεις, διότι ο έχων την πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να εντοπίσει ποινικές ευθύνες υπουργού προερχόμενου από κόμμα που διαθέτει ή σχηματίζει την πλειοψηφία. 
Ηθικόν δίδαγμα 2: αν ο ελληνικός λαός ήθελε να συσταθεί Επιτροπή, δεν θα ψήφιζε όπως ψήφισε την 17.06.2012. 
Ηθικόν δίδαγμα 3: αν ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε την 17.06.2012, ας πρόσεχε.

Η μεταλλαχθείσα Σοφία Βούλτεψη ανεκάλυψε αριθμητικά λάθη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και δεν θεώρησε δυνατή τη σύσταση Επιτροπής με τέτοια λάθη. Μήπως θα μπορούσε η εν λόγω κυρία να τα διορθώσει, αφού τα γνωρίζει, και να υπερψηφίσει την πρόταση; Και συνέχισε ακάθεκτη επιτιμώντας την αντιπολίτευση λέγοντας το εξής απίθανο: είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να μη θέλει να ασχοληθεί με τον έλεγχο της κυβέρνησης και να αναλίσκονται οι βουλευτές της στη διερεύνηση τέτοιων ευθυνών; Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να χάνουν τον χρόνο τους οι βουλευτές με Εξεταστικές Επιτροπές που δεν οδηγούν πουθενά. Μας θύμισε δε ότι στην Ισλανδία η έρευνα ποινικών ευθυνών έγινε από δικαστές σε ελάχιστο χρόνο και όχι από τους πολιτικούς, οι οποίοι θέλουν πολύ χρόνο για να καταλήξουν σε πόρισμα. 

Ηθικόν δίδαγμα 1: όσοι υποβάλλετε τέτοιες προτάσεις να προσέχετε να γράφετε τα σωστά νούμερα, διότι κινδυνεύετε να γελοιοποιηθείτε από την πλειοψηφία που είτε δεν είναι σε θέση είτε δεν θέλει να διορθώσει τα νούμερα. Ηθικόν δίδαγμα 2: η αντιπολίτευση να φροντίσει να ελέγχει την κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι θέλει με την πλειοψηφία που διαθέτει, και να μην ασχολείται με αηδίες. 
Ηθικόν δίδαγμα 4: οι πολιτικοί δεν έχουν χρόνο για τέτοιες Επιτροπές. Η Δικαιοσύνη έπρεπε να ασχολείται με τέτοια θέματα, την οποίαν, όμως, δεν αφήνουμε να ασχοληθεί, διότι είμαστε προσηλωμένοι με ευλάβεια στην τήρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Το ότι έχουμε χεσμένο το υπόλοιπο Σύνταγμα είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ο άλλος φωστήρ Μιχαήλ Δακρυοχοΐδης μας ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να συσταθεί Επιτροπή, όπως δεν συνεστήθη στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ξέχασε, όμως, να επισημάνει ότι στις δύο αυτές χώρες είχαν συμφωνήσει για το Μνημόνιο τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση και νυν αντιπολίτευση όσο και η νυν κυβέρνηση και πρώην αντιπολίτευση.

Πάντως, άκουσα ραδιοφωνικώς και τον άλλο φωστήρα Νάσο Αλευρά να λέει ότι είμαστε κατάπτυστοι που απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να πάει στη γερμανική Βουλή και να ζητήσει να εγγραφούν στον γερμανικό προϋπολογισμό € 100 δισ. που θα επιβαρύνουν τον Γερμανό πολίτη, επειδή ο Έλληνας πολίτης δηλώνει αδυναμία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτός δεν είχε ακούσει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει ούτε πρόκειται να πληρώσει ένα λεπτό για την ελληνική κρίση; Ούτε έχει συνειδητοποιήσει ότι τα μπουμπούκια της δικής του παράταξης έκαναν τον ελληνικό λαό τον καλλίτερο πελάτη του Γερμανού φορολογούμενου, ο οποίος κέρδισε δισεκατομμύρια εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου; Ούτε, επίσης, ότι η Γερμανία έχει κερδίσει σήμερα αρκετά δισ. από την ίδια ην ελληνική κρίση, ότι δηλαδή ο Γερμανός φορολογούμενος ξεσκίζει και σήμερα τον εξαθλιωμένο Έλληνα φορολογούμενο;

Ζητώ συγγνώμη από τον βουλευτή Ταμήλο που τον χλεύασα σε κάποιο κείμενό μου. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής και είπε αυθόρμητα αυτά που σκεφτόταν και πιστεύει. Ήθελε να πληρώνεται καλλίτερα για τη συμμετοχή του σε Επιτροπή και δεν έχει καμμία όρεξη να ασχοληθεί με αντικείμενο που του είναι παντελώς άγνωστο. Προτιμώ την σοκαριστική ειλικρίνεια του ανεγκέφαλου Ταμήλου από την υποκρισία όλων των εγκεφάλων και την από μέρους τους υποτίμηση της νοημοσύνης μου. Έστω και αν ο Ταμήλος δεν μου εξήγησε γιατί θέλησε να μετάσχει στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Τί νόμιζε ότι θα έκανε εκεί; Πολιτική, επειδή δήλωσε πολιτικός και όχι επιστήμων; Κι’ αν ναι, τί είδους πολιτική χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο για το οποίο θα πρέπει να χαράξει πολιτική;


Σωτήριος Καλαμίτσης

Από  taxalia

"Τουρίστρια" η Ο. Κεφαλογιάννη στη Βουλή ...



Την απουσία της Υπουργού Τουρισμού για δεύτερη φορά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα, στηλίτευσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.


Ολόκληρη η
δήλωση

Στις 27/11, κατατέθηκε για δεύτερη φορά επίκαιρη ερώτηση από το βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνο Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη, σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα.


Εντούτοις, παρά το μπαράζ παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και δημόσιων εμφανίσεων της, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε κώλυμα και στις δύο περιπτώσεις και η επίκαιρη ερώτηση θα κατατεθεί για τρίτη φορά - με την ελπίδα αυτή τη φορά να συζητηθεί και να λάβει την πρέπουσα προσοχή. Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς, για άλλη μια φορά, δεν δίνονται απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο του τουρισμού.


Αυτή την ώρα, ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής στρατηγικής γίνεται αντικείμενο καλλιεργούμενης σύγχυσης και βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στην «MARKETING GREECE A.E.» του ΣΕΤΕ, τον αποδυναμωμένο ΕΟΤ και τις ισχύουσες ακόμα διατάξεις του νόμου για την τουριστική προβολή. Βεβαίως, τόσο η τουριστική στρατηγική και προβολή όσο και το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρηθεί συνολικά, για να «μη χάνουμε το δάσος».


Όμως, η υπεκφυγή αυτή δεν είναι τυχαία και γίνεται για να μην τεθούν «επί τάπητος» οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Παράλληλα, με όρους άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, η ερώτηση θα χάσει εν τέλει τον ίδιο το χαρακτήρα της επίκαιρης αν συνεχίσει να παραπέμπεται στις καλένδες. Ελπίζουμε ότι τόσο η επίκαιρη ερώτηση, σε θεσμικό επίπεδο, όσο και η υπόθεση της επικοινωνιακής στρατηγικής, σε πολιτικό επίπεδο, να λάβει σύντομα κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο.


Από left.gr

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ . Εκρήξεις βομβών σκορπούν το θάνατο σε αμάχους – Βίντεο


Το σκηνικό της φρίκης που έχει στηθεί στη Συρία γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστικό. Ο λαός της πολύπαθης αυτής χώρας βιώνει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση εισβολής και τρομοκρατίας η οποία προωθείται από τις δυτικές δυνάμεις στο όνομα μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας την έννοια της οποίας οποία μόνο αυτοί φαίνεται πως καταλαβαίνουν.

Οι Σύριοι ζουν την ίδια απόγνωση και απελπισία που έζησε και ο λιβυκός λαός το 2011 αλλά στη δικής τους περίπτωση αυτή τείνει να πάρει ακόμη μεγαλύτερες ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις. Στο ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που μπορείτε να δείτε, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σκορπώντας το θάντα σε 34 άτομα και τραυματίζοντας 83 ακόμη τα περισσότερα εκ των οποίων όπως διακρίνεται και στο βίντεο παιδιά.Οι εικόνες είναι συγκλόνιστικές και ιδαίτερα σκληρές.

Από  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Τα 10 πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο!


Τα θαλάσσια είδη, τα υποβρύχια φυτά αλλά και οι βραχώδεις σχηματισμοί δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκαν και τα ενυδρεία στον κόσμο για να μπορέσει οκαθένας να απολαύσει μετον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό το μοναδικό μεγαλείο και το μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο. Θαυμαστά κτήρια σε όλο τον κόσμο κλείνουν στο εσωτερικό τους μοναδικές υποβρύχιες εμπειρίες, ενώ την υπογραφή σε αριτεκτονικό σχεδιασμό και design βάζουν διάσημοι αρχιτέκτονες. Η λίστα με τα 10 πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο αποδεικνύει περίτρανα πως η Γη, ναι, θα έπρεπε να λέγεται… Ωκεανός!
1. The Blue Planet by 3XN, Κοπεγχάγη, Δανία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
2. Steinhart Aquarium, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
3. The Aquarium of Genoa, Γένοβα, Ιταλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
4. L’Oceanogràfic, Βαλένθια, Ισπανία
perierga.gr- Τα 10 top ενυδρεία ατον κόσμο!
5. Mora River Aquarium, Mora, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
6. Oceanário de Lisboa, Λισαβόνα, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
7. The Monterey Bay Aquarium, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
8. Museum of the Mediterranean, Reggio, Καλαβρία, Ιταλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
9. Silvertown Aquarium, Λονδίνο, Αγγλία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
10. Batumi Aquarium, Batumi Beach, Γεωργία
perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
Από το http://perierga.gr

Προσφυγή στο ΣτΕ για το συμβιβασμό με τη Siemens


 
Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι» και πέντε ιδιώτες, κατά της σκανδαλώδους σύμβασης συμβιβασμού , του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.  

Με τη σύμβαση αυτή η γερμανική εταιρεία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής προς το ελληνικό δημόσιο ποσού τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για τη ζημία που είχε προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο με τις παράνομες δραστηριότητές της.

«Προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά της σύμβασης του Δημοσίου με τη Siemens. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens, με την οποία χαρίστηκαν 2 δισ. ευρώ. Η σύμβαση αυτή η οποία ψηφίστηκε από τη βουλή από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και υπογράφηκε στις 22 Αυγούστου από το νυν υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα» τονίζει στο www.koutipandoras.gr ο δικηγόρος του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι, Παναγιώτης Χασιώτης.

Το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens και το ελληνικό δημόσιο αποτελεί κόλαφο για τη γερμανική εταιρεία και τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Η ακριβής ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνει κατ’ εκτίμηση τα 2 δισ. ευρώ.
Αντί το ελληνικό κράτος να κυνηγήσει την εταιρεία προτίμησε να έρθει σε συμβιβασμό μαζί της, η οποία έρχεται σε αντίθεση με πολλές διατάξεις του Συντάγματός μας

«Σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλή το οποίο ήταν ομόφωνο διαπιστώνει ζημιά του Δημοσίου τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες της Siemens. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ στελέχη της Siemens είχα συστήσει εγκληματική οργάνωση και αποσπούσαν δωροδοκίες τόσο στην συμβάσεις προμηθειών και συμβάσεις εκτέλεσης έργων από το ελληνικό δημόσιο» σημειώνει ο κ. Χασιώτης.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Χασιώτης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν επέβαλαν τα πρόστιμα που θα έπρεπε στη Siemens. Την ίδια ώρα που στην Αμερική η εταιρεία πλήρωσε 800 εκατ. δολλάρια για δωροδοκίες που είχε κάνει και στο εξωτερικό. 


Από koutipandoras.gr

Ηλίθιες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στη Νέα Υόρκη . Αυτόν τον ''καραγκιόζη'' έστειλαν στις ΗΠΑ να προωθήσει... επενδύσεις λέγοντας ψέμματα και βλακείες;


'
'H κοινή γνώμη (στην Ελλάδα) στηρίζει τις αλλαγές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα είναι σκληρά. 'Ομως η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών αποδέχεται τις θυσίες και τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. 'Ολοι όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στηρίζουν την κυβέρνηση''.   
Ερώτηση: ΠΟΙΕΣ αλλαγές έγιναν στην Ελλάδα, εκτός από Μνημόνια, χαράτσια, φτώχια-εξαθλίωση, που... στηρίζουν οι 'Ελληνες; Στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι 'Ελληνες; 'Η μήπως μπήκε τάξη στο διεφθαρμένο, μιζαδόρικο υπουργείο του ''βαρεμένου'' και ολίγιστου κ. Χατζηδάκη; Και ίσαμε πότε ο κάθε γελοίος 'Ελληνας πολιτικός θα έρχεται γιά ''τουρισμό'' στην Αμερική και θα λέει ηλιθιότητες; 'Αλλο πράγμα οι επενδύσεις και άλλο οι κατά φαντασίαν ''επενδύσεις'' σε ένα διεφθαρμένο κράτος
kostis xatzidakisΜε το σύνθημα ''κορίτσια, ο Κωστής'', υποδέχτηκαν στη Νέα Υόρκη τον υπουργό Aνάπτυξης κλπ, Χατζηδάκη
'Ενα ακόμα τουριστικό υπουργικό ταξίδι, με ''δηλώσεις'', αερολογίες, τιμητικές διακρίσεις, φωτογραφίες και μηδενικό αποτέλεσμα
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών - Δικτύων (και βάλε), Κωστής Χατζηδάκης, συμμετείχε στο συνέδριο του Capital Link Foroum, 29 Νοεμβρίου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό και σε δείπνο εργασίας που διοργάνωσε -28 Νοε. '12- ο γενικός διευθυντής της Dow Chemical Ανδρέας Λιβέρης, στο οποίο μετείχαν Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί επιχειρηματίες.
Kαι μία ''χαζή ερώτηση'': Γιά 14o χρόνο γίνεται το συνέδριο, που χρηματοδοτείται και από το ελληνικό κράτος, άμεσα ή έμμεσα, υποτίθεται γιά προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Σε αυτό, συμμετείχαν υπουργός και μιά ντουζίνα κρατικοδίαιτοι αργόσχολοι της Αθήνας. ΤΑ πρακτικά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, όλα αυτά τα χρόνια, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ (εκτός τον τουρισμό τους, ψώνια στην μεγαλούπολη και φιγούρες); Και σε ότι αφορά τον Λιβέρη και την παρέα του, τι έγινε με όλους αυτούς, υπό τον Μπιλ Κλίντον, που θα έκαναν μεγάλες... ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα;



Από το  kalami.net
USA

Βρέθηκε νερό και οργανική ύλη στον Ερμή

Η NASA είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ότι θα ανακοινώσει κάτι το πραγματικά συνταρακτικό και όλοι πιστέψαμε ότι θα αφορούσε ευρήματα του Curiosity από τον πλανήτη Άρη. Τελικά, η “βόμβα” έσκασε από άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα από τον Ερμή, τον κοντινότερο πλανήτη στον Ήλιο.
NASA Mercury Water and Organic Material
Για να μπούμε στο ψητό, το διαστημικό σκάφος Messenger έφερε στο φως αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Ερμής διαθέτει νερό σε μορφή πάγου (και μάλιστα αρκετά μεγάλη ποσότητα), με τον πάγο να προστατεύεται από την ακτινοβολία του Ήλιου χάριν σε ένα στρώμα οργανικής ύλης! Νερό και οργανική ύλη είναι τα θεμελιώδη στοιχεία για την ύπαρξη ζωής!

Οι ανακαλύψεις προέκυψαν από τρεις διαφορετικές μετρήσεις και η υπηρεσία πιστεύει πλέον ακράδαντα ότι ο Ερμής “δέχτηκε” αυτά τα στοιχεία (νερό και οργανικές ενώσεις) με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν στη Γη (μάλλον από κομήτες) και δημιούργησαν τη ζωή, ενώ διατηρούνται ακόμα και τώρα μετά από δισεκατομμύρια χρόνια χάριν στην κλίση του πλανήτη που κρατά ένα μέρος του πάντοτε στη σκιά. Μη ξεχνάμε ότι ο Ερμής δε διαθέτει ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να επικρατούν εξαιρετικά ακραίες θερμοκρασίες (από -223.15C έως 426.85C).
Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση αυτή αναμένεται ότι θα συζητηθεί πάρα πολύ και θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς της NASA, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας που έχουμε έστω μια ένδειξη ότι υπάρχει ζωή (όχι με τη μορφή που αντιλαμβανόμαστε) εκεί έξω.

Από  techgear.gr

Εγκρίθηκε το ελληνικό πακέτο από τη γερμανική βουλή...

Τη συμφωνία μείωσης του ελληνικού χρέους ενέκρινε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ), δίνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι, υπερψήφισαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την Μέρκελ. Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα, οι 473 ψήφισαν υπέρ, 100 κατά και 11 απείχαν.


Έπειτα από 50 χρόνια δημοσιεύθηκαν τα αρχεία του Foreign Office. Οι Βρετανοί αποκάλυψαν πώς έσφαξαν τους Μάου-Μάου της Κένυας (ΒΙΝΤΕΟ)


 
Η πιο ολοκληρωμένη αναφορά σχετικά με τη δολοφονία κρατουμένων Μάου Μάου σε φυλακές της Κένυας, από Βρετανούς φρουρούς, την δεκαετία του 1950, οπότε και έγινε η επανάστασή τους, δόθηκε στη δημοσιότητα και στο βρετανικό Foreign Office από την Υπηρεσία Αρχείων του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βάσει της αναφοράς, έντεκα Κενυάτες ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους φύλακες του στρατοπέδου της Hola όπου και κρατούνταν ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν βαριά. Έπειτα από τους θανάτους τους, δεν κινήθηκε καμία δικαστική διαδικασία εναντίον των Βρετανών βασανιστών.

Η επανάσταση των Κενυατών διήρκεσε οκτώ χρόνια, από το 1952 έως το 1960.

Ένας εκ των επιζόντων, πρόσφατα μήνυσε τη βρετανική κυβέρνηση κατηγορώντας τη για βασανηστήρια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, αποκαλύπτεται πως το 1958 υπήρξαν σοβαρά προβλήματα πειθαρχίας στο στρατόπεδο κράτησης Μάου Μάου της Hola, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Οι κρατούμενοι παραπονούνταν ότι τους φέρονταν «σαν να είναι σκλάβοι» και τους παρείχαν τροφή υπεύθυνη για πολλές ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

 Σχετικά με τους έντεκα νεκρούς τον Μάρτιο του 1959 στη Hola, προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για δηλητηρίαση από μολυσμένο νερό. Όμως, τα αρχικά στοιχεία αποδείχθηκαν «παραπλανητικά», αναφέρεται σε άρθρο του BBC.

Ο ξεσηκωμός ή επανάσταση των Κενυατών Μάου Μάου, ανθρώπων της φυλής Κικούγιου, έχει καταγραφεί ως στρατιωτική σύγκρουση στην Κένυα, κατά κύριο λόγο μεταξύ αυτών και του Βρετανικού στρατού. 



Από protothema.gr

Citigroup: Εκτόξευση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 40,3% το 2015

Εξαιρετικά δυσοίωνο παρουσιάζει το μέλλον της Ελλάδας η Citigroup. Κάνει πρόβλεψη για ανεργία στο 40,3% το 2015
Επισημαίνοντας πως ο στόχος για το έλλειμμα το πιο πιθανό είναι ότι θα χαθεί παρά τις εξοικονομήσεις από το PSI, η Citigroup εκτιμά ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης διάσωσης παραμένει αβέβαιη και περιγράφει ως εξαιρετικό δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδας.
Ακόμα και αν εξασφαλίσουν ρευστότητα στη χώρα οι πιστωτές, η Ελλάδα, σύμφωνα με οικονομική ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα η Citigroup, οι προβλέψεις για την οικονομία είναι δυσοίωνες.

Βάσει εκτίμησης που κάνει, το ποσοστό ανεργίας θα εκτοξευτεί στο 36% το 2014 και 40,3% το 2015, με μία μικρή μείωση το 2017, οπότε και προβλέπει ότι θα μειωθεί στο 39,3%.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να το αντέξει μια κοινωνία και προφανώς για τον λόγο αυτό η Citigroup εκτιμά, δίνοντας πιθανότητες 60%, ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει -ή θα αναγκαστεί "ευγενικά"- να εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Σε ό,τι αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας, η Citigroup εκτιμά ότι αυτό θα βαίνει μειούμενο 7,2% για το 2012, 7,4% το 2013, 11,8% το 2014 και 3,7% το 2015.
Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση, θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι το 2016, αυξανόμενη κατά 1,6%.


Από news247 Νοέμβριος 30 2012

Ο Στρος-Καν «τα βρήκε» με την καμαριέρα που τον κατηγορούσε για βιασμό

Με «φιλικό διακανονισμό» φαίνεται πως λήγει η πολύκροτη υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε ο πάλαι πότε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, χάνοντας τη θέση του, αφού η καμαριέρα που τον κατηγόρησε φέρεται πως δέχτηκε να πάρει ένα ποσό για να κλείσει η υπόθεση.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα την οικονομική συμφωνία που θα τελειώσει την υπόθεση. Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που θα λάβει η Ναφισάτου Ντιαλό για να κλείσει η συμφωνία.


Υπενθυμίζεται πως η Ναφισάτου Ντιαλό είχε κάνει αστική καταγγελία εναντίον του Στρος-Καν στις 8 Αυγούστου 2011, παράλληλα με την ποινική διαδικασία, κατηγορώντας τον για τη σεξουαλική επίθεση στη σουίτα του στο Sofitel στις 14 Μαΐου του 2011.


Η ποινική δίωξη για την υποτιθέμενη επίθεση, κατέπεσε στις 23 Αυγούστου του 2011, λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αξιοπιστία της Ντιαλό, η οποία είχε πει επαναλαμβανόμενα ψέματα σχετικά με ορισμένες πτυχές της ζωής της. Ο Στρος-Καν έχει δηλώσει ότι η σχέση του με την Ντιαλό στο Sofitel ήταν μια «αμοιβαία συμφωνία».


(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

Αντίθετοι στον σεξοτουρισμό οι Ουκρανοί. Τι έπαθε Τούρκος τουρίστας...(ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρισμός

Νόμος... 4000 στα ουκρανικά "επιβλήθηκε" σε έναν Τούρκο από Ουκρανούς ακτιβιστές, για... σεξοτουρισμό.
Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, από το πρωινό του Mega.
Μόνο τo γιαούρτωμα έλειπε...

Νέο επεισόδιο Ψυχάρη-Κακλαμάνη


Συνεχίζεται, μέσω δημοσιευμάτων, ο πόλεμος μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Σε δημερινό δημοσίευμα των Νέων ο εκδότης ζητάει... υπομονή ως αύριο για τις αποκαλύψεις που θα κάνει σχετικά με το ρόλο του βουλευτή επί χούντας.

Στο σημερινό δημοσίευμα ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος αποκαλεί υποτιμητικά τον κ. Κακλαμάνη «ο εν λόγω», έγραψε με τίτλο «Υπομονή ως αύριο»:

Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,
Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Κακλαμάνη (τέως, τέως κλπ. Και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη της απριλιανής χούντας.
Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο.Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και... τέρψιν.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αθηναίος Πολίτης
Φύλαξ (γραπτών) Αρχείωνκαι Φωτογραφιών

Η Παλαιστίνη έγινε κράτος! Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ

- "Κράτος παρατηρητής" η Παλαιστίνη με απόφαση του ΟΗΕ
- 138 κράτη ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, 41 απείχαν
- Πανηγυρισμοί στη Ραμάλα
- Εκνευρισμός στο Ισραήλ και την Ουάσινγκτον
- «Ατυχής και αντιπαραγωγική κίνηση» χαρακτήρισε την απόφαση η Χίλαρι Κλίντον
- Τι σημαίνει η αναγνώριση της Παλαιστίνης

Έστω και υπό το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή», οι Παλαιστίνιοι έκαναν το πρώτο μικρό βήμα για να αναγνωριστούν ως κράτος.
Την ιστορική απόφαση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης έβαλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρά την αντίθεση που είχαν εκφράσει ευθέως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Τους Παλαιστίνιους στήριξαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα.
Η ψηφοφορία έληξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των Παλαιστινίων, καθώς 138 κράτη ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, ενώ υπήρχαν και 41 αποχές.


Ιστορικές στιγμές στη Ραμάλα
Ιστορικές στιγμές στη Ραμάλα
Πρόκειται αναμφίβολα για μια έμμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και μια τεράστια διπλωματική νίκη των Παλαιστινίων, καθώς αναβαθμίζεται το διεθνές κύρος της Παλαιστίνης και της παρέχεται πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΗΕ και στις διεθνείς συνθήκες. Με απλά λόγια, πλέον, οι Παλαιστίνιοι μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ.

Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.


Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζήτησε να γίνει δεκτό το παλαιστινιακό αίτημα για να «γεννηθεί» ένα παλαιστινιακό κράτος.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εχθρική και δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα» την ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου στον ΟΗΕ. «Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη», είπε.


Έξαλλη για την απόφαση και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που χαρακτήρισε την απόφαση «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, η οποία θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος της Κλίντον στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάλεσε τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.


Έκκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών «όσο το δυνατόν πιο σύντομα και άνευ όρων», απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Ο άμεσος διάλογος είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει, ως φίλος τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Από newsit.gr

rodorama.blogspot.gr
-------------------------------------------------------

Οι 9 χώρες που ψήφισαν εναντίον της Παλαιστίνης

Οι εννέα χώρες είναι: (πηγή: taxalia.blogspot.com)




  1. Η.Π.Α.
  2. Καναδάς 
  3. Ισραήλ
  4. Τσεχία (!)
  5. Παναμάς (πηγή: taxalia.blogspot.com)
  6. Παλάου (είναι ένα νησάκι 21.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
  7. Νησιά Μάρσαλ (είναι ένα νησάκι 68.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
  8. Ναούρου (είναι ένα νησάκι 9.000 κατοίκων στον Ειρηνικό)
  9. Μικρονησία (είναι ένα σύμπλεγμα 4 νησιών με 110.000 κατοίκους στον Ειρηνικό)
  10. -----

Μπήκαν τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ




Αστραπιαία επιχείρηση πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να τερματιστεί η κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων. Η επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ έληξε σε μερικά λεπτά, ενώ έγιναν έντεκα προσαγωγές εργολαβικών υπαλλήλων στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Αυτή την ώρα έξω από το ΑΠΘ έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός εργολαβικών υπαλλήλων και φοιτητών που υποστηρίζουν τη συνέχιση της κατάληψης.

Στις 11 το πρωί οι προσαχθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος της πρυτανείας. Ο εισαγγελέας ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου και τη σύλληψη των καταληψιών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Έκκληση στους καταληψίες εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους πριν να υπάρξει έξωθεν επέμβαση είχε απευθύνει την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γιάννης Μυλόπουλος. 

Από protothema.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

Ιδού ο λόγος που δεν έγινε η εξεταστική για το μνημόνιο

Μην το παιδεύετε με βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις. Τα πράγματα είναι απλά:


Έλα μωρέ τώρα. Τι εξεταστική; Κατ' αρχάς θα θέλει διάβασμα και ποιος έχει τώρα όρεξη για διάβασμα; Από την άλλη θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις και μετά από τόσους μήνες ποιος θυμάται τώρα να πούμε; Και στο τέλος-τέλος θα πληρωθούν ή θα πρέπει να κουβαλιούνται τζάμπα και βερεσέ στη βουλή; Και τώρα με την κρίση, έπεσαν και οι βουλευτικοί μισθοί και μη νομίζετε, δεν βγαίνουν οι άνθρωποι. Για την ψυχή των πεθαμένων τους πάνε και γίνονται βουλευτές. Όφου μωρέ, τι να τα σκαλίζουμε; Περασμένα ξεχασμένα. Εξάλλου το Πανελλήνιο ΣΟΚ και η Νέα Δεινοκρατία είναι φιλαράκια κολλητά και ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται.

Τι θέλετε μωρέ; Να βγάλει ο φίλος το μάτι του φίλου; Και μετά να λέτε ότι καταρρέουν οι αξίες και δεν υπάρχει φιλιά και ότι όλα είναι για το συμφέρον; Οι Έλληνες έχουμε τιμή και δεν προδίδουμε τους φίλους. Εκτός κι αν είναι να τους δώσουμε στους Γερμανούς, οπότε αλλάζει το θέμα, γιατί και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

έξοχο σχόλιο αναγνώστη στο taxalia

Κι όμως ο Αλέξης ψήφισε «Όχι»! (ΒΙΝΤΕΟ)


 
Γκάφα…από τον Αλέξη Τσίπρα. Ύστερα από μία έντονη συζήτηση με υψηλούς τόνους στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο, όταν έφτασε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος ψήφισε από συνήθεια... «Όχι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διόρθωσε φυσικά αμέσως το λάθος του ψηφίζοντας «Ναι». Την επισήμανση έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής, ο  οποίος τον ρώτησε «εάν είναι σίγουρος».

Ο κ. Τζαμτζής σχολίασε το «λάθος» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «προφανώς μια ζωή συνηθισμένος στο ''Οχι'', μπερδευτήκατε και είπατε και σήμερα ''Οχι''».


Από protothema.gr 

Ο ποιητής Φανφάρας (ηχητικό)...




Η "Ελληνοφρένεια" έψαξε, βρήκε και συνέθεσε το φοβερό ηχητικό, "Ο Αντώνης και.. ο ποιητής Φανφάρας".
Απολαύστε το...



This is Athens calling!


Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΡΤ για το αν η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει τη συμμετοχή της από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Ήδη, η Πορτογαλία και η Πολωνία έχουν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στη Γιουροβίζιον, ενώ η Κύπρος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Μεγάλο στέλεχος της ΕΡΤ δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει χρεοκοπήσει, χιλιάδες πολίτες να έχουν εξαθλιωθεί και εμείς να στείλουμε στη Γιουροβίζιον ένα ξέκωλο και πέντε αδερφές που θα χτυπιούνται σαν λυσσάρες».

Βέβαια, η ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ξανά στην Γιουροβίζιον την Μαρίζα Κωχ –όπως και το 1976-, για να τραγουδήσει ένα μοιρολόι για τα χαμένα Καγιέν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγέλλει πως η «απόσυρση της συμμετοχής της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον είναι ένα βρόμικο χτύπημα στην επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές του Απριλίου και ο θρίαμβος του ελληνικού τραγουδιού στην Γιουροβίζιον τον Μάιο θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» επισημαίνει πως η έξοδος της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον έχει σκοπό να προετοιμάσει τους Έλληνες για την έξοδο από το ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το 90% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον αλλά με ταυτόχρονη κατάργηση του Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε πως στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ με οριστική απόσυρση της Ελλάδας από την Γιουροβίζιον και αυτό τους θορύβησε, με αποτέλεσμα να αποδεσμεύσουν τελικά τη δόση.

Από την μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ έχει βάλει κόκκινες γραμμές στο θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον.

Αν η Ελλάδα δεν συμμετάσχει τελικά στην Γιουροβίζιον, η ΕΡΤ θα διοργανώσει μια Βαλκανιάδα Μουσικής, όπου –εκτός από την Ελλάδα- θα συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Μακεδονία και το Κόσοβο.

pitsirikos
Από pitsirikos.net
______________________ Η ΕΙΔΗΣΗ______________________
 

Ούτε ο Σαμαράς θέλει τη Eurovision



oute-o-samaras-thelei-ti-Eurovision
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται αρνητικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision του 2013. Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών της στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι προφανές ότι καθιστά... πολυτέλεια τη δαπανηρή παρουσία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Αξιόπιστες πληροφορίες θέλουν και τη διεύθυνση της ΕΡΤ να έχει θέσει στο τραπέζι το ζήτημα, με τις αμφιβολίες και τις ενστάσεις για τη συμμετοχή να είναι κοινές στους αρμόδιους της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα και εκείνοι να στοιχίζονται με την πρωθυπουργική άποψη.
 
Από http://newpost.gr

Ο Σαμαράς στην ταινία του Παπακαλιάτη

Όπως θα είδατε όλοι χθες, ένας βουλευτής των Τρικάλων παραπονέθηκε για τη συμμετοχή του σε μια υποεπιτροπή για τους υδάτινους πόρους, επειδή πληρώνεται μια φορά το μήνα κι αυτός αναγκάζεται να πηγαίνει καναδυό φορές την εβδομάδα, θυσιάζοντας το χρόνο του, αφού έχει κι άλλες δουλειές. Όπως είπε και ο ίδιος, αυτές οι άλλες δουλειές είναι συνεντεύξεις και συμμετοχές σε τηλεοπτικά πάνελς.

Όλα αυτά φυσικά δε μας ξαφνιάζουν, γνωρίζουμε τον λόγο ύπαρξης των βουλευτών στις επιτροπές (και γενικά στη βουλή). Αυτό που κάνει κακή εντύπωση είναι ο βαθμός ηλιθιότητας του συγκεκριμένου βουλευτή που το παραδέχεται on air και δεν το παίρνει πίσω. Επίσης, με δυσαρέστησε πάρα πολύ και το πόσο αμόρφωτος είναι. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει φράση χωρίς συντακτικό λάθος και χωρίς να φανεί η προφορά του.

Θα τον διαγράψει άραγε ο Σαμαράς ή έχει κι αυτός άλλες δουλειές; Τι δουλειές; Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έμαθε για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού μας στην ταινία του Παπακαλιάτη «Αν» και σας παρουσιάζει την πιο καυτή σκηνή:








Πηγή: Mediasoup

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More